FANtv-nl-logo-mobile

Barbecuen op houtskool zonder rook

Barbecuen op houtskool zonder rook? Dat kan met LotusGrill rookvrije houtskool BBQ. Deze barbecue beschikt over een uniek luchtcirculatiesysteem dat werkt via een ingebouwde ventilator.

Dit maak de LotusGrill ideaal voor gebruik op een balkon, een patio of andere plaats waar rookoverlast ongewenst is. 

lotusgrill

 

De houtskool wordt met een brandpasta aangestoken zodat je niet hoeft te klungelen om de BBQ aan te krijgen. Ook de temperatuur is regelbaar. De aan- en uit-knop doet namelijk tevens dienst als draaibare temperatuurregelaar. Als je de temperatuur hoger draait krijgt de houtskool meer zuurstof waardoor deze feller gaat branden. De lucht komt via sleuven aan de onderkant de barbecue binnen. Doordat de LotusGrill dubbelwandig is (dankzij ene binnenschaal en een buitenschaal) wordt deze nooit heet. Daardoor kun je de barbecue zonder je handen te branden oppakken en verplaatsen. En het is ook mogelijk de barbecue op tafel te zetten.  

Zuinig met houtskool is de LotusGrill Rookvrije Houtskool BBQ ook. Voor een gemiddelde BBQ-sessie ben je maar 200 gram houtskool kwijt. De houtskool gaat in een houder zodat het met deze unieke barcecue geen probleem is om op een bewegende ondergrond, zoals die van een boot, te barbecuen.

Doordat de ventilator werkt op een batterij kun je met de LotusGrill gewoon overal barbecuen. In het bos, op de camping, op het strand, een stroomvoorziening is er niet nodig.

Kortom de LotusGrill rookvrije houtskool BBQ heeft heel veel voordelen ten opzichte van een normale houtskool barbecue. De LotusGrill is in 2012 dan ook onderscheiden met de Gouden innovatie award door het barbecue-magazine Fire & Food!

De LotusGrill is voordelig online te kopen bij de webshop BBQ voor Thuis.

Tags: barbecue