FANtv-nl-logo-mobile

Insectenhuisjes voor bijen, vlinders en lieveheersbeestjes

Biedt vlinders, lieveheersbeestjes en verdwaalde bijen een thuis in je tuin met een insectenhuisje (ook wel insectenhotel genoemd). Dat is een soort vogelhuisje maar dan voor insecten.

Een insectenhuisje is gemaakt van natuurlijke materialen en vormgegeven als overlevingsplek. Oorspronkelijk worden deze insectenhuisjes gebruikt door telers van groente en fruit om bestuivers aan te trekken, maar je ziet ze tegenwoordig steeds vaker ook in tuinen van particulieren. De insectenhotels worden veelal bewoond door lieveheersbeestjes, vlinders en solitaire bijen. Afhankelijk van de bewoners worden deze huisjes ook wel bijenkast of vlinderhuisje genoemd.

Insectenhuisjes in alle soorten en maten zijn voordelig te koop via de website SfeertjeMaken.

Je treft daar verschillende soorten insectenhuisjes aan:

insectenhuisje

Bijenkasten
Een insectenhotel voor bijen en hommels. Solitaire bijen en hommels leven niet in een volk met één koningin. In de gemeenschap komen zowel mannetjes als vrouwtjes voor. Wanneer een vrouwtje bevrucht raakt gaat ze op zoek naar een nestplaats in hout of steen. Hiervoor biedt een insectenhotel voor bijen en hommels dan een ideale uitkomst. De eitjes worden in de stengels gelegd. In het voorjaar komen de bijen en hommels weer tevoorschijn.

Insectenhotels voor lieveheersbeestjes
Insectenhuisjes zijn er ook voor Lieveheersbeestjes. Als lieveheersbeestjes op zoek zijn naar een onderkomen, willen ze graag veel kleine ruimtes bij elkaar. Lieveheersbeestjes overwinteren en slapen namelijk graag in groepen. De insectenhotels zijn dus ook geschikt voor lieveheersbeestjes.

Vaak bevat een insectenhotel meerdere compartementen voor verschillende insecten (zie foto).

Waar kan ik een insectenhotel ophangen?
Wil je weten waar je het best je insectenhuisje kunt ophangen? Kijk dan op SfeertjeMaken, daar vind je alle informatie plus aanbiedingen van leuke insectenhuisjes.

Tags: dieren