FANtv-nl-logo-mobile

Huismiddelen tegen wespen

Heb je veel last van wespen in je tuin? Dan is het goed om te weten dat wespen een grote hekel hebben aan diverse geuren. Met deze geuren kun je veel van de wespen van je terras weghouden. Hier een overzicht van huismiddelen om wespen te verjagen.

wesp geuren

Kruidnagel: Wespen houden niet van de geur van kruidnagel en blijven dus liefst uit de buurt. Een klassieker is een citroen met daarin wat kruidnagels gestoken. Een sinasappel wordt daar ook voor gebruikt. Maar het kan ook gewoon in een baje water.

Wierook: Wespen haten rook. Als je buiten wat wierrook stookt heb je veel minder last van wespen.

Gemalen koffie: Leg wat gemalen koffie op een schoteltje en steek dit aan. Koffie blijkt heel goed te branden, en de deur die de verbrande gemalen koffie afgeeft houdt wespen goed weg. Pas op, koffie brandt zonder vlam!

Munt: Munt wordt ook veel gebruikt. Ook aan deze geur hebben wespen een hekel.

Tomatentak: Dat geldt ook voor de tak van de tomaat. Let op, de tak, niet de vrucht.

Water en amoniak: Nog zoiets wat wespen vinden stinken. Helaas is dat in het geval van amoniak bij mensen ook het geval.

Geurkaarsen: Geurkaarsen raken vaak zoet maar toch schijnen wespen er niet van te houden. Dat geldt ook voor de citronella waar muggen ook zo'n hekel aan hebben en voor lavendel-olie.

Koper: Koper (dat ook gebruikt wordt tegen mieren) helpt ook tegen wespen. Veel koper zit er in muntjes van 10, 20 en 50 cent.

Tags: wespen, ongedierte