FANtv-nl-logo-mobile

Tips voor de winterbarbecue

Een voordeel van een zachte winter is dat je de barbecue gewoon voor de dag kunt halen. Maar ook onder het vriespunt kun je prima barbecueën. Hier wat tips voor de winterbarbecue.

barbecue winter

De winter is momenteel zo zacht, dat veel mensen de kerstgourmet hebben vervangen door een barbecue. Bij een graad of 10 is het immers aangenaam barbecueën. Maar ook bij veel lagere temperaturen kun je de barbecue ook gewoon gebruiken.

weber winterbarbecue

  • Een goede barbecue is dan wel nodig want de temperatuur is in de winter veel lastiger op de juiste hoogte te houden. Niet alleen is de buitentemperatuur lager, maar een eventuele koude wind zorgt voor extra koeling. Kijk bij de beste winkels met barbecues voor alle informatie over goede barbecues. Voordeel: In de winter zijn barbecues goedkoop.
     
  • Ze de barbecue dus in de winter uit de wind, en kies voor een barbecue die afgesloten kan worden zoals een Weber ketelbarbecue. Hou de barbecue ook dicht, want het telkens openen van het deksel doet de temperatuur iedere keer dalen.
     
  • Een BBQ met keramische wanden is bij heel lage temperaturen beter dan een goedkope barbecue met dunne wandjes.
     
  • Leg vlees niet direct uit de koelkast op de barbecue, maar breng het binnen eerst op kamertemperatuur. Anders wordt het vlees snel taai.
     
  • Snij vlees, groente, aardappelen en andere hapjes die de barbecue opgaan niet te dik. Hoe dunner, hoe eerder gaar.
     
  • Bij winterse temperaturen moet de BBQ er harder aan trekken. Zorg dus voor voldoende houtskool, briketten, gas of andere brandstof.
     
  • De expert van Weber heeft hieronder nog wat winterse barbecue tips voor je.
     

 

Tags: barbecue, winter