FANtv-nl-logo-mobile

Aziatische tuin

Met weinig middelen en leuke accessoires kun je heel eenvoudig een Aziatische tuin maken.

In een Aziatische tuin is het belangrijk om rust en evenwicht te creëren. Dus geen felle kleuren en veel accessoires. Gebruik Japanse lantaarns en boeddhabeelden maar niet te veel, houd het rustig. Als je groene en gele planten gebruikt, wordt het een Aziatische tuin met een voorjaarstintje.

De eerste stap is om een schutting of scherm zwart te schilderen. Deze kleur versterkt de oosterse sfeer. Coniferen passen prima bij deze tuin. Coniferen zijn er in vele tinten groen, van lichtgroen tot diep donkergroen en blauwgroen. Ze zijn prachtig voor hagen rond grote en kleine tuin. Op enkele uitzonderingen na, blijven coniferen het hele jaar groen. Dat is een goede reden om ze toe te passen in de tuin en in potten en bakken.

Voor deze tuin gebruiken we kant en klare coniferen met bolvormen. Om de Aziatisch tuin een lentetintje te geven, zetten we een Forsythia neer. Dit is een kleurrijke heester met gele bloemen. De Boeddha in de tuin is erg populair, deze mag zeker niet ontbreken. Leg nog een paar grote stenen neer om het geheel af te maken. 

Voor de Aziatische tuin zijn de onderstaande producten gebruikt: 

 

 

 

Tags: azie, tuinontwerp