FANtv-nl-logo-mobile

Terras in paassfeer

Met de Pasen in het vooruitzicht kun je de border en het terras opfleuren met veel bloeiende planten. De paassfeer laten we hier in terug komen, maar op een subtiele manier.

De border en het terras worden aangekleed met veel kleurige planten, zoals narcissen en hortensia's. De hortensia moet je zeker in het voorjaar planten en met zijn verschillende kleuren, doet de plant het altijd goed. Zet de planten in zinken bakken en rieten manden en je terras heeft binnen de kortste keren een fleurige uitstraling.


De paassfeer is neutraal. De kussens voor de tuinstoelen hebben twee kleuren. Lime past goed bij Pasen en daarna kun je ze omkeren en heb je een frisse blauwe kleur. Zo heeft je tuinmeubelenset in een handomdraai een andere uitstraling.


Bij Pasen denken we aan de paashaas, eieren zoeken en de kleur geel. Maar waar komen deze tradities eigenlijk vandaan? Het kleuren van eieren is ontstaan tijdens de Middeleeuwen. De eieren werden naar de kerk gebracht om te wijden. Vervolgens werden ze in de kleuren van het altaar geschilderd. Vandaag de dag worden de eieren nog steeds versierd alleen niet meer in de kleuren van het altaar.

Het verstoppen van de eieren komt van de oude gewoonte om eieren in akkers te begraven om de akkers vruchtbaar te maken. De paashaas staat symbool voor vruchtbaarheid. De kleur geel is een echte lentekleur en dat zie je weer terug op het terras.


Voor de tuinafscheiding zijn onderstaande producten gebruikt.
Vergelijkbare artikelen