FANtv-nl-logo-mobile

Mystieke sfeer in de tuin

Een tuin in een mystiek sfeertje brengen, hoe doe je dat? Maak gebruik van grillige vormen, donkere kleuren en verlicht mooie planten van onderen.


Dit tuinontwerp is voor een tuin die aan twee kanten van het huis ligt, maar je kunt er ook een stukje uit gebruiken natuurlijk. In deze tuin met het thema Mystiek is gebruik gemaakt van natuurstenen tegels in verschillende formaten. De tegels zijn niet éénkleurig maar hebben allemaal natuurlijke tinten, grijs, geel, zwart, bruin en antraciet. Dat maakt dat de bestrating een levend en speels geheel wordt.


In de winter is deze tuin extra bijzonder omdat er gekozen is voor planten met bijzondere vormen. Neem nou bijvoorbeeld de krulhazelaar met zijn kronkelende takken, vooral door gebruik te maken van een spotje in de grond van onderen op de plant gericht maakt dat de vormen extra benadrukt worden.


En wat dacht je van vleesetende planten in de tuin. Gewoon in de volle grond. Het kan echt. Zorg dat je een klein moerasje creëert door wat folie in de graven, houd de grond goed nat en de vleesetende planten doen het zelf in ons landje prima.


Wat verder bijzonder is aan dit ontwerp zijn de twee van glasblokken gemetselde muren. Praktisch omdat ze in dit geval werken als windscherm, bijzonder vanwege de felle kleur blauw afgewisseld met doorzichtige blokken. Dit zie je niet vaak in een tuin, maar is wel gewoon hartstikke mooi!
Vergelijkbare artikelen