FANtv-nl-logo-mobile

Een minivijver

Bij een vijver in de tuin denk je vast aan groot, vissen en veel water. Het tegendeel is echter waar. Je kunt een vijver ook makkelijk neerzetten op het terras of op een balkon.
In deze minimorfose gaan we een minivijver maken. Water in de tuin zorgt voor rust en gezelligheid en je hoeft het helmaal niet zo groots aan te pakken. Het enige wat je nodig hebt is een ton, waterplanten en vrolijke bloemen.


 


Vul de ton met water en doe daarin waterplanten, zoals waterlelies en drijvers. De waterplanten zorgen voor zuurstof in het water en voorkomen algen groei. Stop niet te veel waterplanten in de ton. Ze groeien namelijk onderwater en je voorkomt dat ze gaan woekeren.


Een minivijver heeft weinig onderhoud nodig. Snoei af en toe de planten en verwijder de rottende bladeren. In de herfst als de bladeren massaal vallen, kun je het beste een net over de bak spannen.


 


 Om het hoekje af te maken, kun je glazen bollen vullen met water en kleurrijke planten neerzetten. Erg handig zijn lampen die op zonne-energie werken, zo heb je de hele dag een gezellig lampje branden.


Voor de minivijver zijn onderstaande producten gebruikt.Vergelijkbare artikelen