FANtv-nl-logo-mobile

Laat je tuin glanzen

Je bent verhuisd en hebt een grote tuin met uitzicht, maar eigenlijk lijkt het meer op een grote zandbak. Genoeg ruimte om deze tuin om te toveren tot iets glanzend en modern.
Het thema van deze tuin is glans. De tekening laat zien dat er veel ruimte is, omdat te benutten zijn er veel planten bij elkaar geplant. Het pampasgras is een siergras. Deze gras groeit dusdanig snel dat de plant jaarlijks in omvang verdubbelt. Ideaal voor een tuin met veel ruimte.


In deze kale tuin staat nog weinig. In ieder geval moet er een erfafscheiding komen. Tegenwoordig zijn er veel trendy mogelijkheden. De erfafscheiding is gemaakt van designschermen, met rood glanzend persplex en staat aan de linker/rechterkant van de tuin. Ook is er een robuust maar klassiek hekwerk neergezet met rode clematissen.

In deze tuin is voornamelijk gewerkt met de kleur rood. Dit komt terug in de planten, zoals de Pulsatilla vulgaris, rode clematissen en de rode glans platen aan de zijkanten van de tuin. Het terras is een combinatie van stenen, split en metalen roosters.


Om de tuin optisch groter te laten lijken, zitten er spiegels op de schutting. Een spiegel doet, naast dat je jezelf er in kan zien, een aantal dingen voor een ruimte. Je kunt er diepte mee creëren, ruimte en een spiegel kan een ruimte lichter maken. Een spiegel is dus decoratief en functioneel.


Om te zorgen dat je tuin er vanaf juli tot en met september ook nog kleurrijk uitziet, zijn april en mei de maanden om zomerbollen te planten. Er zijn heel veel verschillende soorten zomerbollen. In deze tuin planten we Dahlia, Lelie, Gladiool en Crocosmia en dan uiteraard in de kleur rood. Het is sowieso mooi om bollen te combineren met elkaar en met vaste planten. Het maakt de tuin spannend.


Je moet ook nog ruimte hebben om je spullen op te bergen. In plaats van een schuur, staan er kisten in de tuin. Leg er een paar kussens op en je kunt er ook nog opzitten. Je moet alles wat je hierin stopt 's winters wel binnen halen, want anders kan er door het vocht schimmelvorming ontstaan. De kisten hebben hetzelfde designprofiel als de schutting, alles past dus goed bij elkaar, super strak en modern.

Vergelijkbare artikelen