FANtv-nl-logo-mobile

Kruiden in de tuin of op het balkon

Een kruidentuin aanleggen, klinkt misschien ouderwets maar dit is het helemaal niet. Kruiden kun je heel makkelijk in potten of bakken op het terras of op je balkon zetten.

Verse kruiden zijn al eeuwen populair in de keuken, badkamer en het medicijnkastje. Een voordeel van kruiden of groenten uit eigen tuin is dat het lekker is door je eigen maaltijden. Je kunt ze in de tuin planten, maar heb je weinig ruimte, zet ze dan in bakken.

Diverse kruiden
Kruiden die het goed doen in de tuin zijn onder andere Basilicum, Peterselie en Laurier.
Basilicum komt van oorsprong uit India en is ook wel bekend als koningskruid. De Grieken gebruikten dit kruid voor Buik- en darmklachten. Tegenwoordig wordt Basilicum veel gebruikt In heerlijke salades en pasta's. Je kunt er ook je eigen pesto mee maken.

Peterselie is rijk aan vitaminen en erg gezond. Het kruid is een smaakmaker voor veel gerechten en erg lekker bij vis en paddestoelen. Heb je een slechte adem, neem wat peterselie en de nare geur is verdwenen.

Weinig verzorging
Kruiden zijn makkelijk te onderhouden. Je moet opletten dat je ze niet te veel water geeft. Zet ze daarom ook in een grote pot. De kans dat de grond uitdroogt, is dan zeer klein. Knip de toppen voor het gebruik de af zo blijft de plant goed doorgroeien en ontstaan er veel jonge scheuten.

TIP: Lavendel is heerlijk voor op een toastje. Je doet geitenkaas op toast in de oven met daaroverheen lavendel.

peterselie
Peterselie

 

Tags: kruiden, balkon