FANtv-nl-logo-mobile

Een trap midden in de oase

Trappen. Je ziet ze in huizen, winkelcentra en bioscopen. Maar een trap in de tuin? Grote kans dat je dat nog niet eerder hebt gezien. En dat is nou net wat deze tuin speciaal maakt.

Patrick en Chantal zijn de bewoners van het huis waarvan we de tuin aanpakken. Ze wonen er nog niet erg lang en er moet veel gebeuren in de tuin. Omdat het stel graag tijd met vrienden tijd wil doorbrengen in hun tuin, is een groot terras waar je goed kunt loungen erg belangrijk voor ze. Verder willen Patrick en Chantal een tuin met aardetinten en tropische beplanting. Het liefst willen ze er zo weinig onderhoud aan hebben en zouden ze in plaats van een vijver een trap van water in hun tuin willen.

Blikvanger
De trap is de blikvanger van de grote oasetuin. Dat is waarom de trap over de gehele lengte van de tuin wordt geplaatst. De trap bestaat uit vier treden, waarvan de bovenste drie worden beplant met flinke yucca's. De onderste trede kun je gebruiken om lekker op te zitten, terwijl je luistert naar de waterval die het middelste gedeelte van de trap beslaat. In het midden van de tuin komt een ruim terras om heerlijk te loungen met vrienden, terwijl je omgeven wordt door twee grote olijfbomen. Een oase in de woestijn van nieuwbouwwoningen.

Het terras wordt gemaakt van natuurstenen waarop een grote loungeset komt te staan. Zo kunnen Patrick en Chantal samen met hun vrienden genieten van het vallende water. Ze hebben uitzicht op de trap die van hout is gemaakt, maar doordat hij geschilderd is met een grove structuurverf lijkt hij erg robuust.

De oasetuin is af en het heeft de nodige zweetdruppels gekost. De gigantische watertrap heeft meer werk gekost, dan is gedacht. Wil je weten wat er allemaal in de deze weken is gebeurd, kijk dan snel hier. De foto's van de laatste twee weken vind je hier. Ben je benieuwder naar het eindresultaat, kijk dan snel hierboven in het fotoboek.

Vergelijkbare artikelen