FANtv-nl-logo-mobile

Van saai naar een vrolijk en hip balkon

Dit keer eens een heel andere klus. We veranderen deze keer niet een tuin, maar een balkon. Van saaie tegels gaan we naar een houten vloer met leuke bloemetjes.

Het is weer lente, het zonnetje schijnt volop en dat betekent dat het allemaal wel wat vrolijker mag. Het balkon ziet er nu doodgewoon uit, met stoeptegels. Maar na deze metamorfose zul je van deze saaiheid niets meer merken. Het wordt een vrolijke boel, met een oosters accent.

 

  

 

Houten vloer
Bovenop de saaie stoeptegels komt een mooie houten vloer. Dit is een soort parket dat je gewoon aan elkaar kunt klikken. Door de speciale behandeling met olie kan de vloer goed tegen neerslag. Ook kun je de stoeptegels gewoon onder de houten tegels laten liggen en is de vloer later gemakkelijk te verplaatsen.

Chinese sfeer
Verder wordt het terras gestijld met witte meubels en potten, enkele glimmende potten en natuurlijk heel veel bloeiende planten. Zo moet het balkon een hippe, frisse en vrolijke uitstraling krijgen. Het oosterse accentje zie je terug in de turkoois, roze en groene tinten. Ook in de designs zul je de Chinese sfeer terug vinden. Bij elkaar wordt het dus een vrolijk, fris balkon met hippe kleuren.

 

  

 

Zomerbloeiers
Het terras wordt versierd met eenjarige zomerbloeiers. Het voordeel daarvan is dat ze enorm uitbundig bloeien en dat vaak ook de hele zomer door. Het enige wat je bij de meeste eenjarigen af en toe moet doen is de uitgebloeide bloemen eruit halen. Zo maken ze meer nieuwe bloemen aan en bloeien ze uitbundiger en langer door. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren, dus er is enorm veel keus. Wil je rode, paarse, of gele bloemen? En neem je grote of kleine? Het kan allemaal.

Je kunt de zomerbloeiers het beste pas na half mei buiten zetten, omdat er tot die tijd kans is op nachtvorst en daar kunnen deze balkonplanten niet tegen. En stel nou dat er toch nachtvorst wordt voorspelt, haal dan de planten direct binnen! Verzorg ze vooral in de hete en droge zomers extra goed, door ze altijd vochtig te houden. Dit kun je doen door ze bijvoorbeeld 's morgens én 's avonds even water te geven. Maar geef ze ook niet te veel water, want dan verdrinkt de plant.

Kijk voor het eindresultaat van het balkon maar naar de foto's.

Vergelijkbare artikelen