FANtv-nl-logo-mobile

Een tuin vol planten

Dit keer gaan we met de tuinmetamorfose terug naar de basis. Deze tuin wordt een echte tuin-tuin. Dat wil zeggen: geen watertrap of vijverpartij, maar heel veel planten.

Dit keer knappen we de tuin van Stefan en Saskia op. Het wordt een tuin met veel groen. In een echte tuin hoort natuurlijk een houten vlonderterras om lekker in het ochtendzonnetje te kunnen zitten. Omdat een tuin steeds meer als echte buitenkamer wordt gebruikt, komt er ook een overkapte buitenkeuken met terras om lange avonden te beleven.

Schutterschermen 
In de tuin van de buren staat een schuur waarop Stefan en Saskia uitzicht hebben. Om dit weg te werken komen er schutterschermen in de tuin. De schutting die nu in de tuin staat heeft plastic panelen, die er niet echt mooi uitzien. Deze worden daarom vakkundig weggehaald en vervangen door houten planken.

   

Roomwit 
De planken van de schutting worden in dezelfde kleur geschilderd als de kleur van het kozijn: roomwit. Aan de linkerkant van de tuin maakt Jurgen constructie van betonijzer gevuld met natuursteen en glasbrokken. Om de schutting 'te breken' wordt dit voor de schutting geplaatst.

   

Beplanting 
In een tuin-tuin is de beplanting erg belangrijk. Er komen veel en vooral grote planten in deze tuin. Denk aan de blauwe regen, de viburnum (sneewbal) en de oleander. Ook het bakstenen muurtje tegenover de schutting krijgt een mooi roomwit kleurtje. Zo moeten de planten nog beter uitkomen in de tuin.

De tuin is af! Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Kijk dan snel in de fotoshow bovenaan deze pagina. 

Tags: planten, metamorphose