FANtv-nl-logo-mobile

Kleine verandering, groot effect!

Wil je iets leuks doen met je tuin. Dan hoeft dat niet altijd te beteken dat je het groots aan moet pakken. Ook met beperkte middelen kun je een heel leuk tuintje creëren.Koop allerlei verschillende borden, of kijk eens in je kast wat voor servies je in de loop der jaren verzameld hebt. Koop een paar tubes kit en plakken maar. Plak de verschillende borden in een grote groep kris kras door elkaar en zie hier het resultaat.Kies bijvoorbeeld voor een accentkleur die je doorvoert op de schuttingen of wanden in je tuin, de potten en zelfs in de beplanting. In deze voortuin is gekozen voor knalrood. Een dagje de handen uit de mouwen en klaar ben je. Denk bijvoorbeeld eens wat verder dan de standaard dingen voor in de tuin.


Houd je meer van ordelijk? Dat kan natuurlijk ook, kies dan voor allemaal dezelfde borden of bevestig ze in rechte banen op die saaie wand of standaard schutting. Kies je voor plakken, let er dan wel op dat je materiaal kiest wat vocht- en vorstbestendig is.


En wat dacht je van dat leuke bloemenbehang dat je binnen hebt hangen? Behang buiten is natuurlijk geen optie, maar maak zelf een ontwerpje, knip er sjablonen van, plak ze op je schutting en tamponneren maar. De sjablonen verwijder je en wat blijft erover? Het door jouw zelf ontworpen motief op je tuinmuur!


Nieuwe meubels geven je tuin natuurlijk ook een totaal andere look. Helemaal hips ijn meubels gemakat van steigerhout. Maak het helemaal af met leuk servies, kussens en een lekker plaid. Het resultaat is frivool met nieuwe tuttigheid.


Kortom: toon een beetje durf en steek je handen uit de mouwen!Beplanting
Een tuin is geen tuin zonder planten. In de voortuin staan grote hoge rode bloempotten met magnolia's en cyclamen. Denk er wel aan dat cyclamen niet zo goed tegen vorst kunnen, zodra het gaat vriezen moet je ze dus afdekken. Gebruik bijvoorbeeld stro of hooi maar het kan ook met noppenfolie.  


Deze patio-cyclamen zijn er ook in wit, roze en paars. De uitbundig bloeiende plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied, maar doet het bij ons ook uitstekend. Sterker nog: hij is tegenwoordig helemaal hip! Haal je regelmatig de uitgebloeide bloemen weg, dan kun je er zeker tot aan de vorst van genieten. Er zijn zelfs soorten die de hele winter doorbloeien. Dat kun je niet van veel planten zeggen. De wintergroene magnolia zorgt voor kleur in de winter.

Vergelijkbare artikelen