FANtv-nl-logo-mobile

Een tuin vol grind!

Een druk gezin heeft niet veel tijd en wil vooral van de tuin genieten. Dat betekent dat er zo min mogelijk onderhoud moet zijn. Onze ontwerper combineert het allemaal.

De bewoners willen niet alleen genieten van de tuin, ze hebben totaal geen groene vingers! Dat is niet zo erg, maar dan moet de tuin wel daar op ingericht worden. Daarom hebben ze toen de hulp van een aantal tuinarchitecten ingeschakeld, maar de ontwerpen waren niet naar de zin van de bewoners. In die ontwerpen zaten te veel frutsels en tierelantijntjes. Maar toen de bewoners op een bepaald moment zelf een tuin bij hun om de hoek zagen, waren ze verkocht. Heel eenvoudig, maar toch stijlvol. En dat was toevallig een ontwerp van ontwerper Wim Verzantvoort.

Privacy
Doordat de bewoners in het buitenland hebben gewoond, zijn ze gewend geraakt aan de ruimte. Nu, terug in Nederland, is er een stuk minder ruimte. Daarom willen ze graag een tuin waar je genoeg privacy kunt creëren.

 

 

Plannen
De tuin wordt strak, eenvoudig en modern met veel ronde vormen. Om het onderhoud aan de tuin zo klein mogelijk te houden komt er grind op de grond. De bamboe en taxussen die om de tuin heen komen te staan, moeten voor de nodige privacy zorgen. De taxussen worden erg dicht op elkaar geplant en in een wolkenvorm gesnoeid. Op de kurkeik, die in het in midden komt te staan, na zijn dit de enige planten in de tuin.

Achter in de tuin komt een groot tuinhuis met loungebanken. Daar kunnen de bewoners lekker ontspannen en met de tuinhaard die onder de overkapping komt te staan wordt het pas echt genieten. Het tuinhuis wordt zwart met aan de achterkant een vlak met boomstammen.

Op het terras aan het huis komt ook een tafel met stoelen. En een boomstamdouche. Aan de zijkant van het huis komt een waterpartij. Deze waterpartij komt direct tegenover het raam om een gezellig effect te creëren.

 

 

Bovenaan dit artikel vind je de foto's van deze nieuwe tuin.

Tags: terras, grind