FANtv-nl-logo-mobile

Een evenwichtige tuin

Het eenjarige zoontje van Robin en Betty kan nu niet goed in de tuin spelen. Het is tijd om dat te veranderen. Dat kan met een tuin die compleet in balans is voor ouders en kind. Kijk hier naar de metamorphose.

Sinds kort wonen Robin en Betty in Bussum. Ze hebben flink geklust in huis, maar nu is de tuin aan de beurt. Ze hebben allebei geen ervaring met tuinieren, dus zal het een grote uitdaging worden. Daar komt nog eens bij dat Betty eigenlijk wel een beetje bang is voor wormen en spinnen.

 

Plannen 
Tycho, het eenjarige zoontje van de bewoners, kan nu niet goed spelen in de tuin. Dit komt vanwege de omgedraaide grindtegels die nu in de tuin liggen. In de nieuwe tuin moet er dus een speciaal plekje voor hem komen. Maar ook Robin en Betty willen graag een eigen plek in de tuin. Ze vinden het leuk om met vrienden gezellig te eten op het terras. Daarom komt er ook een barbecue in de tuin te staan.

Twee terrassen 
Daarom komen er twee terrassen in de tuin. Dit heeft te maken met de zon. 's Ochtends komt de zon namelijk op aan de kant van het huis en 's avond gaat hij onder aan de andere kant. Om de hele dag van de zon te kunnen genieten komt er aan de kant van het huis en aan de buitenkant van het huis een terras. De zijn gelegd met tegels in wildverband. Dit betekent dat er verschillende groottes stenen zijn gebruikt.

   

Zandbak met grasveld 
Tussen de twee terrassen komt de speciale plek voor Tycho. Een zandbak met een grasveldje. Daar kan hij lekker spelen. Ook kunnen zijn ouders vanaf een van de twee terrassen hem goed in de gaten houden. Om lekker bij het grasveld te kunnen zitten komen er houten bankjes omheen. De rest van de tuin wordt opgevuld met klinkers en beplanting.

Planten blijven staan 
Er staan nog een aantal planten die de bewoners graag willen laten staan. De Catalpa bij het grasveld en een perenboom bij het achterste terras. De erfafscheiding, een betonnen muur, wordt geverfd. Deze krijgt een mooi zandkleurtje om hem aan te laten sluiten bij de rest van de tuin.

   

 

Tags: metamorphose