FANtv-nl-logo-mobile

Een gezellige kindvriendelijke tuin

Een gezellige tuin met voldoende speelruimte voor de kinderen. Dat was de opdracht voor een professioneel aan te leggen tuin in Scherpenzeel.De tuin van Ryjanne en Tim ligt in een nieuwbouwwijk en is nu nog een grote vlakte met aarde en onkruid. Dat moet snel veranderen, want binnenkort trekken ze in het huis dat op dit moment ook nog verbouwd wordt. De tuin moet gezellig, leuk om in te zitten, onderhoudsvriendelijk worden en voldoende speelruimte voor de kinderen krijgen.Relaxen
Daarom komen er meerdere plaatsen in de tuin waar je lekker kunt relaxen. Gelijk na de uitbouw van het huis komt er een terras met twee loungebanken in een hoek. Zo wordt de sfeer van het huis van binnen naar buiten gehaald. Direct daarachter komt een groen plantenvak met in het midden een Liquidambar (amberboom). Deze boom staat bekend om de mooie kleur van zijn bladeren. Daarachter komt nog een terras met twee muren er om heen. Dit is gedaan om een mooi beschutte plek te creëren.


  


Gravier d'Or
Een andere loungehoek zit aan de rechterkant van de tuin tegen het schuurtje. Daar komt nog een lounge-set te staan. In plaats van gras komt er Gravier d'Or op de grond. Dit is een soort steen dat je ook terugvindt op jeu-de-boules-banen en is kindvriendelijk. Zo houd je er geen wonden aan over als je valt en kun je er met de fiets goed overheen rijden. Daarachter komt een vak met bassaltsplit. Ook daar komt een plek om lekker te relaxen.


Vijver en platanen
In het midden van de tuin komen vier dakplatanen. Deze dienen als natuurlijke parasollen. Zo heb je altijd een mooi schaduwplekje in de tuin. Direct hiernaast komt een langwerpige vijver, die vanwege de veiligheid verhoogd is. Zo kunnen kinderen er moeilijk bij. Mochten de kinderen er toch bij kunnen komen, dan is verdrinken moeilijk. Het water staat namelijk maar tien centimeter hoog.


  


Erfafscheiding
Om de tuin komen vooral gestukadoorde schuttingen, met uitzondering van de rechterkant. Daar komt een groene erfafscheiding van taxussen. Doordat de taxussen erg dicht zijn geeft dit genoeg privacy, maar zorgt het er ook voor dat de tuin niet al te strak wordt.

Vergelijkbare artikelen