FANtv-nl-logo-mobile

Een Afrikaanse tuin

Zelfgeschilderde tegels met een motief, veel ronde vormen, planten, een zonnezeil en veel schelpen op de grond. Dat zijn de ingrediënten voor een Afrikaanse tuin.

Vooral rustige kleuren en tinten zoals groen, bruin en grijs zorgen ervoor dat je in deze tuin het gevoel krijgt dat je midden in de Afrikaanse jungle loopt. Een jungle betekent natuurlijk veel planten. Acht grote Magnolia Grandiflora's, veel wintergroene varens en de twee verschillende soorten bamboe maken de jungle-belevenis compleet.


En wat is er lekkerder dan om op een natuurlijke steigerhouten bank te relaxen. Van de zon heb je geen last, want je zit onder een mooi zonnezeil. Om een knus gevoel te creëren, wordt er bamboe geplant. Omdat deze bamboesoort nogal woekert, wordt er aan de zijkanten een geul gegraven die met dubbelgevouwen worteldoek en tegels wordt afgeschermd van de rest van de tuin.

In de andere hoek van de tuin komt een gedenkplek. Zo kunnen de bewoners zich stilletjes terugtrekken en denken aan mensen die er niet meer zijn. Dit was een specifieke wens van de bewoners. Hier komt een esdoorn te staan.

   

 

Ronde vormen 
In de tuin bevinden zich eigenlijk alleen maar ronde vormen en dat geeft de tuin een speels karakter. Daarom is de tuin ook uitermate geschikt om feestjes te geven. Het grote ronde grasveld van de tuin is daarom ook gelijk het middelpunt.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op een van de twee zonneterrassen te gaan zitten. Deze zijn gemaakt van oude betontegels die door de bewoners zelf opnieuw zijn geschilderd. De tegels zijn wit met een patroon van bruine strepen.

   

 

Gebruikte planten
De planten die gebruikt zijn kun je via internet bestellen bij Tuincentrum Bakker, de grootste online tuinwinkel van Europa.

  • Magnolia Grandiflora
  • Esdoorn
  • Mahonia
  • Pachysandra
  • Aucuba
  • Phyllostachys
  • Fargesia

 

Vergelijkbare artikelen