FANtv-nl-logo-mobile

Paardenbloem: eet smakelijk!

De hondenbloem, de pisbloem of toch de kettingspol? Het zijn drie namen voor een en de zelfde plant. De paardenbloem. Zonder er wat voor hoeven te doen staat je tuin er vol mee. Is het onkruid of is het een volwaardige plant?

 

Dat hangt helemaal van jezelf af. Je kunt je voorstellen dat de paardenbloemen die zomaar de kop opsteken in je mooie grasveldje niet echt gewenst zijn. Dan is het dus onkruid. Maar ook de paardenbloem heeft een paar positieve eigenschappen.

Geneeskunde 
De wortel van de paardenbloem is goed te gebruiken bij de handeling van artritis. Maar ook nier- en galproblemen kunnen met een gedroogde paardenbloemwortel verholpen worden.

Voedsel
Wist je dat je de paardenbloem kunt eten? In andere Europese landen wordt dat volop gedaan! De bladeren van de paardenbloem zijn uitermate geschikt om sla van te maken. Molsla wordt dat genoemd. Of maak een soort honing van de paardenbloem. Vooral in Duitsland wordt dit veel gedaan.

 

 

Misschien krijg je een beetje een raar gevoel na het vorige gelezen te hebben, maar ook konijnen, paarden en cavia's zijn dol op de bladeren van de paardenbloem. Vandaar waarschijnlijk de paardenbloem ook wel konijnenbladeren wordt genoemd.


Klonen
Overbodig is om te vertellen dat de paardenbloem geel is. Wel leuk is om te weten is dat de bloem zelf eigenlijk meerdere bloemen is. En wist je dat paardenbloemen zich kunnen voortplanten zonder bevrucht te worden? Ze klonen als het ware zichzelf gewoon.

 

 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl