FANtv-nl-logo-mobile

Onkruid vergaat niet

Wat een werk telkens he? Dat onkruid wieden. En het blijft steeds maar terug komen. Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom je het eigenlijk doet?

Het ziet er niet uit. Al dat onkruid tussen je planten in de border. Of wat denk je van je moestuin? Tussen je mooie aardbeienplantjes en kroppen sla krioelen talloze paardebloemen. Je hebt er niet om gevraagd, maar toch zitten ze er. Er is maar een oplossing. Weghalen!


 

Voedingsstoffen 
Een tuin vol onkruid ziet er in de eerste plaats niet heel erg netjes uit. Alleen daarom is het al van groot belang dat je tuin onkruidvrij is. Maar wist je dat de onkruidplanten de voedingsstoffen voor de 'echte' planten opmaken? Zonder onkruid zullen je planten het dus beter kunnen doen.

Bestrijdingsmiddel
Maar het vervelende van onkruid is dat het al snel weer de kop opsteekt. Denk je net dat heel de tuin weer onkruidvrij is, laat het eerste sprietje zich weer zien. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om een chemische onkruidverdelger te kopen. Pas hierbij wel op, want je zou zo maar je mooie planten ermee kunnen vernietigen. Er zijn trouwens ook speciale middeltjes op de markt die wel het onkruid aanpakken, maar je planten onaangetast laten.


Larven in de moestuin 
Onkruid in de moestuin is nog vervelender. Ze maken niet alleen de voedingsstoffen op die je tomaatjes of aardbeitjes nodig hebben om mooi rood te worden, ze zorgen er ook voor dat een hoop ongedierte naar de moestuin trekt. En dan kun je de oogst wel vergeten. Al deze diertjes leggen namelijk eitjes in je tuin. De larven die daar uit ontstaan, zullen dan lekker van je groenteplantjes gaan smullen. De plantjes raken dan zo beschadigd, dat je niet hoeft te rekenen op zelfgeteelde sla.

 

 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl