FANtv-nl-logo-mobile

Een steentuin

Steeds vaker worden kleine tuinen, zowel voor als achter, voor een groot deel bestraat. Een "steentuin" is onderhoudsarm, en met een juist ontwerp kan hij er heel leuk uitzien.

De bestrating wordt over het algemeen in ronde of rechte lijnen aangebracht met uitsparingen waarin heesters, groepjes vaste planten en coniferen worden gepland. Het is bij een steentuin erg belangrijk dat er minimaal één boom wordt gepland. Een boom geeft een tuin als deze namelijk veel meer volume en body. Zonder boom blijft de steentuin kaal en saai.

 


(Foto: Stonegarden.be)

 

Denk bij het ontwerp ook aan groenblijvende heesters. Deze moeten er voor zorgen dat de tuin ook in de winter kleur blijft houden.

De bestrating leent zich erg voor het plaatsen van planten in potten. Hiervoor kun je fleurige zomerbloemen gebruiken, maar kleine coniferen en groenblijvende heesters zien er ook prachtig uit als ze in een bot op een terras staan.

 

 

Geef de potplanten wel genoeg water en voedingsstoffen. Vooral op warme zomerdagen hebben ze snel met droogte te kampen. Soms hebben ze dan wel twee maal per dag water nodig.

 

 

Ook klimplanten zijn belangrijk voor een steentuin. Langs pergola's en schuutingen geleid geven ze de tuin een heel andere, veel groenere, aanblik. Of geef je steentuin een romantische aanblik. Dat doe je door een rozenboog, haagjes en ornamenten te plaatsen.

 

 

Rieten stoelen of een bistro-setje maken je gezellige tuin compleet.

Tags: terras, bestrating