FANtv-nl-logo-mobile

Een kleurige tuin in de herfst

In de tweede helft van de herst worden de meeste tuinen kaal en grijs. Toch is dat niet nodig. Hier wat tips om de tuin ook in oktober en november kleurig te houden.

Dat kan bijvoorbeeld met bloemen. Want er zijn een aantal soorten bloemen die zo laat in het jaar nog in bloei staan.

herfstbloeier-aster

 

Herfstbloemen
Denk daarbij aan de hemelsleutel, guldenroede, ijzerhard en leverkruid. Deze bloemen kun je in potten plaatsen zodat je je tuin makkelijk kunt herindelen zodra deze kaal begint te worden. Asters, najaarsmargrieten en chrysanten doen het ook nog goed in koude en natte periodes. Ook een aanrader zijn de winterviooltjes, deze zijn in vele kleuren verkrijgbaar.

Bessen
Veel struiken die bessen geven bloeien in de herfst. Een bijkomend voordeel is dat deze bessen veel vogels aantrekken waardoor het ook lekker levendig wordt in je tuin. Enkele namen van populaire herfstbloeiende bessenstruiken zijn de Klimkamperfoelie, Callicarpa, Sneeuwbes, Celastrus (Boomwurger) en Gaultheria (Lage Bergthee).

 

bessen-herfst

 

Kleine bessenstruiken kun je evenals de herfstbloeiende bloemen in een pot of plantenbak plaatsen zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn.

Heide
Ook met heide kun je de tuin in de tweede helft van de herfst kleur geven. Sommige soorten Calluna zomerheide bloeien tot november of december en Erica winterheide begint al vanaf oktober te bloeien. Beide soorten kunnen dus bijdragen aan een vrolijk gekleurde tuin in het late najaar.

 

winterheide

 

Kortom een kale herfsttuin is helemaal niet nodig. Kijk bij de beste online tuinwinkels voor het aanbod aan herfstbloeiende en winterboeiende planten.

Tags: planten