FANtv-nl-logo-mobile

Een fontein in de vijver. Tips en informatie.

Een vijver in de tuin is mooi, maar met een fontein maak je het helemaal af. Daarom hier wat tips en informatie met betrekking tot een fontein in je vijver.

fontein

Een vijver krijgt meer uitstraling met een fontein. Helemaal mooi wordt het als je de fonteinpomp voorziet van een spuitkop die een mooi effect geeft. Er zijn er verschillende spuitkoppen te koop voor verschillende effecten. Zo kun je je je fontein een schuimkop of waterbel laten geven, of een heel patroon aan stralen geven. De waterbel (foto onder), de vulkaan, een schuimvorm, een kelkvorm of een telescoopvorm zijn standaard spuitkoppen.

Via de verdeelkraan regel je de kracht en daarmee de hoogte van het water. Let bij de aanschaf van een fonteinpomp goed op wat de maximale hoogte is die de pomp kan halen. De ene pomp is namelijk veel krachtiger dan de andere.

Ook met licht kun je heel mooie effecten bereiken. Verlicht de waterstralen van de fontein met de juiste vijverlampen en je krijgt een sprookjesachtig effect.

Let op dat de fonteinstraal niet te hoog wordt in verhouding tot de afmetingen van de vijver. Hou ook rekening met de wind. Als de wind vol op een hoge straal staat kan dit een plaatselijke regenbui in je tuin veroorzaken.

fontein-bel

Denk aan de stroomkosten. De pomp(en), de verlichting en eventuele andere stroomverbruikende accessores kunnen het stroomverbruik flink doen oplopen. Vooral als je de fontein dag en nacht laat spuiten. Interessant zijn de fonteinen die op zonne-energie werken. Hierbij zorgt een zonnepaneel voor de energie.

Alles voor fonteinen en de vijver kun je goedkoop online kopen bij de tuinwinkels

Tags: Vijver