FANtv-nl-logo-mobile

Verticuteren voor een gezond gazon

Als je een gezond gazon wilt, moet je verticuteren. Je verwijdert dan namelijk mos, maaiafval en dode plantenresten.Dode plantenresten en maaiafval vormen samen gazonvilt. Dit is een voedingsbodem voor paddestoelen en schimmels. Deze laag verhindert de toevoer van water, voedingsstoffen, stimuleert mosgroei en voorkomt een krachtige wortelvorming van het gras. Gazonvilt is erg slecht voor je gazon en daarom moet je verticuteren.


Verticuteren doe je met een verticuteermachine en het liefst twee keer per jaar bij voorkeur in het voor- en najaar. Verticuteren is er erg goed voor de beluchting, beworteling en afwatering van je gazon.


Dankzij verticuteren krijgt het gras weer meer licht, lucht en kan water weer beter de bodem intrekken. Bovendien worden de wortels van het gras gestimuleerd om opnieuw uit te lopen en dat komt de stevigheid en de dichtheid van de grasmat ten goede.


WOLF-Garten ontwikkelde voor dit seizoen een unieke verticuteermachine: UV 29 EV. Deze elektrische verticuteermachine is in diepte instelbaar en maakt gebruik van een messenbalk met maar liefst 18 messen. De messen snijden de bodem licht open en zo maak je mos en het onkruid los. Stel de messen zo in dat ze de bodem lichtjes insnijden (ca. 1cm). Te diep snijden, beschadigt de wortels van het gras.


De uitworp van afval is bij de UV 29 EV geheel vrij. Verder heeft deze verticuteermachine een ergonomische duwboom met beugelschakelaar en een werkbreedte van 30 cm.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl