FANtv-nl-logo-mobile

Goede grond voor rozen en heesters

Planten hebben de juiste voeding nodig. Je hebt verschillende soorten potgrond, voor elke plant een andere soort. Zo ook voor de buxus en rozen.


Naturado heeft een breed assortiment aan potgronden. Je kunt de buxus planten in een grond speciaal voor alle groenblijvende heesters. In buxusgrond zit tuinturf, turfstrooisel, klei, magnesium en potgrond.

Buxusgrond
Je moet de potgrond op de volgende manier gebruiken. Leg onderin de bloempot of bak een laag hydrokorrels. Verwijder zoveel mogelijk oude grond. Leg op de hydrokorrels een laag buxusgrond, plant daarop de buxus en vul de pot verder op met grond. Daarna moet je de grond losjes aandrukken en de plant overvloedig water geven.

Rozengrond
Rozen vragen om veel kalium en fosfor. Kalium zorgt voor een sterke roos en fosfor voor mooie bloemen. En dat zit dan ook in deze grond die geschikt is voor alle rozen. Rozengrond is een mengsel van tuinturf, turfstrooisel en klei. Aan deze rozengrond is een speciale potgrondmix toegevoegd met spoorelementen en extra magnesiumkalk.
Als je rozen hebt gekocht, moet je deze zo snel mogelijk planten. De wortels mogen beslist niet uitdrogen. Voor het planten moet je de wortels eerst in het water dompelen. Bij rozen is het sowieso belangrijk dat je ze op de juiste plek zet. Een roos vraagt om een zonnige, luchtige plek, een goede grond en regelmatig water. De ideale tijd om rozen te planten is tussen oktober en eind april. Naturado potgrond is te herkennen aan de grove en zeer luchtige structuur

Vergelijkbare artikelen