FANtv-nl-logo-mobile

Baythion mierenpoeder en mierenlokdoos

Mieren. Het zijn heel nuttige kleine bewoners van je tuin. Maar zodra ze je huis binnenkomen, is het minder aangenaam gezelschap.


Mieren zijn bijzondere diertjes. Ze wonen in een mierenkolonie. Ze graven gangen en leggen in die gangen hun nest aan. Vaak wordt zo'n nest op den duur een flinke mierenhoop. Helaas maken ze hun bouwwerken vaak onder je terras of middenin je tuin, daardoor kunnen ze hele delen van de tuin omwoelen of je terras doen verzakken. Wat kun je hier aan doen?

Baythion mierenpoeder
Je kunt Baythion mierenpoeder strooien. Wanneer je mierenpoeder in of op de ingang van het mierennest strooit , nemen ze het poeder mee aan hun pootjes het nest in. Zo pak je direct het gehele nest aan en ben je van de overlast af.


Zitten je mierenvrienden in het gazon, dan kun je ze het beste bestrijden met de gieter. Los het mierenpoeder op in water. Aan een gieter met een inhoud van 5 liter voeg je 25 gram poeder toe. Ook de looppaden van de mieren en nestingangen kunnen zo worden aangepakt. Op deze manier wordt het poeder direct opgenomen.


Mierenlokdoosjes
Wanneer de mieren rondlopen in je huis, kun je mierenlokdoosjes plaatsen.


In deze doosjes zit honinggel met een anti-mieren-stof. Via vier openingen in het doosje kunnen de mieren naar binnen. De werkzame stof kleeft aan hun pootjes en zo nemen zij deze mee terug naar hun nest. Het duurt enige dagen voordat het gehele nest is aangepakt. Het is daarom belangrijk het doosje minimaal een week te laten staan. Het poeder en de doosjes zijn een prima combinatie. Je begint de aanpak buiten en bij deuren en ramen, zodat de weg naar binnen wordt geblokkeerd. Binnen doen de doosjes vervolgens hun werk.

Vergelijkbare artikelen