FANtv-nl-logo-mobile

Filter het water in je vijver

Afgestorven plantendelen, vissen en algen zorgen voor vuil water. Hierdoor is het water niet altijd helder. Om het schoon en helder te houden heb je een filter en een pomp nodig.

Het water in de vijver wordt vervuild door de vissen die erin leven, door afgestorven plantendelen en door alg-vorming in het water. Om dit op te lossen heb je een filter en een pomp nodig. De Ecoclear 6000 luxe filterset van Hozelock is een hiervoor een heel gemakkelijke oplossing. 

Fontein
Het vervuilde water uit de vijver wordt door de pomp naar een filter verplaatst. Om ervoor te zorgen dat de pomp alleen het vuile water oppompt en niet het vuil op de bodem van de vijver opzuigt, is het belangrijk dat je de pomp niet op de bodem van de vijver zet.

Plaats hem bijvoorbeeld op een baksteen die op de bodem ligt. Wil je een waterval of een fonteintje in de vijver? Ook dat is mogelijk met de Hozelock Ecoclear.

Filter
Als het vieze water eenmaal in het filter is begint het reinigingsproces. Het water gaat eerst door schuimblokken die de vuile deeltjes vasthouden. Hierna wordt het door het zogenoemde biomedium geleid. Dat zijn kunststof vormpjes met bacteriën, die voor biologische filtratie zorgen. Tot slot komt het water langs een UV-lamp die de algen uit het water haalt. Het vieze water is nu schoon en stroomt weer terug in de vijver.

Tip
Alles voor de vijver koop je goedkoop online. Kijk bij alles voor de vijver voor meer informatie.

 

Tags: Vijver, schoonmaken