FANtv-nl-logo-mobile

Onderhoud je buxus

De ene plant houdt van luchtige grond en de ander houdt van zure grond. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt welke grond en mest je bij welke plant stopt.


Voor een buxus gebruik je daarom buxusgrond van Naturado. In deze grond zit tuinturf, turfstrooisel, klei, magnesium en potgrond. Dat is precies wat een buxus nodig heeft om goed te groeien. Naturado buxusgrond is behalve voor de buxus ook geschikt voor andere groenblijvende heesters.

Kalium, magnesium en stikstof
Buxussen hebben vooral kalium en stikstof nodig. Kalium zorgt voor een sterke plant en stikstof voor de groei. Natuurlijk zit er al een beetje in de buxusgrond, maar om je buxus mooi te houden is het noodzakelijk om stikstof- en magnesiumrijke mest toe te voegen.



Asef buxusmest
Buxusmest van Asef is hiervoor uitermate geschikt. Hierdoor blijft je buxus mooi groen en blijft hij goed groeien. De mest toevoegen is heel eenvoudig. Door de meststof op te lossen in water wordt het makkelijk opgenomen door de wortels en het blad.


Twee keer per week
Met het handige maatschepje weet je precies hoeveel mest je moet toevoegen. Het beste resultaat krijg je als je de buxus twee keer per week in z'n geheel besproeit. Zo krijg en houdt je je buxus gezond en stevig; helemaal in vorm dus!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl