FANtv-nl-logo-mobile

Zorgeloos op vakantie

Niet iedereen heeft zo'n aardige buurvrouw die de plantjes water kan geven als jij op vakantie bent. Als je dan thuiskomt zijn je planten verdroogd of zelfs dood. Dat hoeft helemaal niet!

De Aquapod van Hozelock is een klein, slim en handig bewateringssysteem dat planten automatisch water geeft terwijl jij op vakantie bent of als je er eenvoudigweg geen tijd voor hebt. Zo heb je optimaal plezier van je planten zonder dat je er naar om hoeft te kijken.

 

Eenvoudige installatie
Het systeem bestaat uit een klein aantal onderdelen, zodat de installatie eenvoudig en binnen vijf minuten gedaan is. Sluit de Aquapod eerst aan op de kraan en rol dan de aanvoerslang uit. Rol hem naar de plek waar de potten staan. De slang is tien meter lang, dus zorg dat je potten een beetje bij elkaar staan.

 

Tot negen verdelers
Sluit dan de slang aan op de verdeler en trek dan de druppelaars uit. Met een grondpennetje kun je die in de pot bij de plant zetten. Er worden vijf druppelaars bijgeleverd, dus kun je vijf potten bewateren. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken, want ze werken ook los van elkaar. Maar heb je meer potten? Dan kun je heel gemakkelijk een tweede Aquapod aansluiten. In totaal kun je maximaal negen verdelers aansluiten op één waterpunt.

 

Water besparen
Automatisch water geven is lekker makkelijk, maar je bespaart ook nog eens water. In vergelijking met een gieter of een tuinslang scheelt het je ook zo'n 90% aan water. En zet je de computer ertussen, dan gaat dat water geven bovendien automatisch.

De aquapod is voordelig online te koop bij Tuincentrum Bakker.

Tags: bewatering