FANtv-nl-logo-mobile

Beits je tuinhout

Wanneer je houten tuinmeubilair het hele seizoen in de tuin laat staan kan het er verweerd uit komen te zien.

Om het er nu weer goed uit te laten zien kan je hem in de beits zetten.

Voordat je gelijk met de kwast in de weer gaat is het belangrijk het meubilair eerst te ontvetten. Beits of verf blijft namelijk niet goed zitten op een ondergrond die vettig is. Zorg ervoor dat je eerst ontvet en daarna pas gaat schuren. Doe je dit niet dan kan het gebeuren dat je het vet in het hout schuurt en de verf dus niet goed hecht.

Duck-paint technologie
Als het bankje ontvet en geschuurd is kan het beitsen beginnen. Mocht het hout nog vochtig zijn dan is dat bij een goede buitenbeits geen probleem. De Pantser Beits van Rambo zorgt er bijvoorbeeld voor dat het vocht wat binnen in het hout zit gewoon naar buiten kan, maar vocht dat van buitenaf komt blijft op de beits liggen.

Deze techniek wordt de Duck-paint technologie genoemd en is letterlijk afgekeken van het verenpak van een eend. Het water wat op de veren van een eend komt rolt eraf doordat eenden hun veren verzorgen met een soort vet dat ze met hun snavel aanbrengen. Maar transpiratievocht kan wel door het verenpak naar buiten.

Grond- en afwerklaag
Met de Pantser Beits van Rambo heeft je tuinmeubilair aan twee lagen meer dan genoeg. Het is namelijk grond- en afwerklaag in één.

Tags: Beits

© FANtv.nl