FANtv-nl-logo-mobile

Meeneem barbecues: Ideaal op vakantie!

Of je nu gaat kamperen, varen of een dagje van de natuur gaat genoeten, vergeet de barbecue niet! Meeneem barbecues zijn er in alle soorten en maten.

Klein maar fijn
Als je barbecue zegt, denkt men al snel aan een staand model dat perfect in de achtertuin past, maar die wat minder makkelijk mee in de auto neemt. Toch hebben de meeste merken een compact uitvoering die juist perfect is voor vakanties en uitstapjes. En wat is er mis met een wegwerp barbecue? Ook die zijn in de regel prima voor een avondje barbecueën, maar een compact model van bijvoorbeeld Weber, Cobb, Broil King of Barbecook heeft toch wel z'n voordelen.

 


Barbecook Amica

 

Met deze barbecues is het eten natuurlijk lekkerder dan met een wegwerp uitvoering. Hiervoor zijn een aantal redenen te noemen. Ten eerste is de warmtebron beter te reguleren, zijn er meerdere bereidingsmogelijkheden (bijvoorbeeld door het deksel), en is het materiaal – waaronder de grill – gewoon beter.
 
Houtskool, gas of elektrisch
Veel mensen denken bij barbecueën en kamperen, varen of een feestje op het strand in eerste instantie aan een houtskool barbecue. Maar heb je wel eens gedacht aan een gas of elektrische barbecue? Ook dit type barbecue is verkrijgbaar in 'meeneem' variant. En in heel veel gevallen is het makkelijker, sneller en veiliger om deze barbecues aan de praat te krijgen dan een houtskool barbecue.

 


Weber Q140 (elektrisch)

 

Zeker een gasbarbecue is redelijk makkelijk. Men neme een barbecue, een gasfles en wat reserve flessen en de buitenkeuken is gereed. Daarnaast hebben de meeste campings en havens wel een lokale winkel die gasflessen verkopen. Bij een elektrische barbecue in meeneem variant ligt het net iets moeilijker. Stroom op een camping of in de haven is niet altijd in de buurt en zeker op het strand is het een uitdaging!

Handige meeneem barbecues (en nog veel meer modellen) zijn online te koop via de aanbevolen winkels met barbecues.

Tags: barbecue