FANtv-nl-logo-mobile

Gardena R40Li robotmaaier

Een gazon wordt alleen echt mooi als je het regelmatig maait. Maar ja: Druk, geen zin, slecht weer, redenen genoeg waarom het gras toch telkens weer te lang groeit. Een oplossing is de robot-grasmaaier.

Steeds meer merken brengen een elektrische grasmaaier uit die helemaal zelfstandig werkt. Neem bijvoorbeeld de Gardena R40Li robotmaaier.

Zonder dat je ook maar in de buurt hoeft te zijn maait deze robotmaaier het gras. Bijvoorbeeld als je zelf op je werk zit. De buren hebben er ook geen last van want de Gardena R40Li robotmaaier doet stil zijn werk.

 

gardena-robotmaaier

 

En dat niet alleen. Grasvelden waar de robotmaaier komt, liggen er altijd tiptop bij. Ze zien er niet alleen perfect geschoren uit maar zijn het ook. Regelmatig maaien zorgt voor een mooie dichte mat zonder mos en onkruid.

Een eigen route
De nieuwe robotmaaier van GARDENA heeft vlijmscherpe messen die voor een extreem zuivere snit zorgen. De R40Li is niet bepaald ingesteld op rechte banen. Integendeel. Deze robotmaaier heeft een eigen “route-planner” en zorgt overal voor een egaal gazon zonder spoorvorming. Hij rijdt moeiteloos om obstakels heen en een helling tot 25% is geen probleem.

Mest
Bij iedere maaibeurt wordt het gras versnipperd. De resten vormen een mooie, fijne mulch. Deze is nauwelijks zichtbaar en vormt algauw een natuurlijke mest.

Zelf tanken
De robotmaaier R40Li van GARDENA werkt op een Lithium-Ion-accu die op ieder moment opgeladen kan worden. Dat gaat geheel automatisch. Om nieuwe energie in te slaan rijdt de maaier zelf naar het oplaad-station.

Hoe werkt de robotmaaier?
Met een paar handelingen maakt u de robotmaaier startklaar. Om te beginnen wil de R40Li graag weten waar gemaaid moet worden. Dit is heel eenvoudig aan te geven. Met een begrenzingskabel baken je in een mum van tijd het gebied af. Deze kabel zit standaard bij de maaier.

Nog even de werkinstructies doornemen en de robotmaaier is klaar voor gebruik. Met de handleiding is dat zo gepiept. Of de maaier nu ’s nachts of overdag zijn werk doet, hij maakt niet het minste geluid.

Het spreekt voor zich dat de robotmaaier R40Li veilig gereedschap is. Zo schakelt hij automatisch uit wanneer hij opgetild wordt. Een alarm en pincode helpen om diefstal te voorkomen.

Meer informatie en de actuele prijs van de Gardena R40Li robotmaaier vind je bij Redcoon.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl