FANtv-nl-logo-mobile

Accumaaiers: Elektrische grasmaaiers met accu

Handmaaiers, oftewel grasmaaiers zonder motor, worden steeds zeldzamer in de winkels. En de weinige handmaaiers die je daar aantreft zijn vaak nog duurder dan een elektrische grasmaaier.

Tijd om over te stappen op een elektrische maaier dus, maar wat als je een hekel hebt aan dat gedoe met het elektriciteitssnoer? Denk dan eens aan een accumaaier, oftewel een elektrische grasmaaier met accu.

elektrische grasmaaier met accu

Een elektrische grasmaaier heeft een flinke accu nodig. Gras maaien vraagt immers de nodige kracht en uithoudingsvermogen. Dit zorgt er helaas voor dat accumaaiers een stuk duurder in aanschaf zijn dan gewone elektrische maaier met een snoer. Maar een accumaaier heeft zijn voordelen. Door het ontbreken van een snoer, dat altijd hinderlijk in de weg ligt, kun je veel beter draaien en keren en hoef je er niet continue op te letten of je het snoer niet aan stukken maait.

Hoewel het aanbod aan accumaaiers een stuk kleiner is dan aan elektrische grasmaaiers met een snoer hebben de meeste grote fabrikanten wel één of meer modellen in hun assortiment. Wolf Garten heeft bijvoorbeeld de L-ION Power modellen en Gardena heeft de PowerMax Li serie. Ideale compacte elektrische maaimachines met accu die goed wendbaar zijn. Je kunt er op één acculading zo'n 250 vierkante meter mee maaien. Heb je een grotere tuin, dan kun je eventueel de accu als deze leeg is vervangen door een reserve-accu. Deze zijn namelijk ook los te koop.

accumaaier

Mocht je tuin veel groter zijn, dan kun je ook kiezen voor een maairobot. Deze robot-grasmaaiers maaien geheel zelfstandig je tuin en zoeken zelf hun oplaadpunt op als de accu leeg dreigt te raken. Dit tuinpersoneel kan zo de hele dag doorgaan.

Goede grasmaaiers kun je online goedkoop kopen. Kijk maar in het overzicht met overzicht grasmaaiers.

Tags: Gras, Gazon, Tuingereedschap, grasmaaiers