FANtv-nl-logo-mobile

Welke tuinsproeier is het best voor jouw tuin?

Het leven bestaat uit keuzes maken. Ook als je een tuinsproeier koopt. Er zijn namelijk tuinsproeiers in verschillende soorten. Welke is het best voor jouw tuin?

Zwenksproeier
Is je tuin vooral rechthoekig? Dan kun je gebruik maken van de bekende zwenksproeier. Deze tuinsproeier is ideaal voor rechthoekige gazons. Er is veel keuze uit zwenksproeiers, onder andere Gardena, Skandia en Hozelock, maar ook veel andere merken maken ze. Ook kinderen zijn dol op zwenksproeiers, want het is een buitendouch waarmee het heerlijk spelen is.

tuinsproeier zwenksproeier

Cirkelsproeier
Sommige tuinen lenen zich echter beter voor een cirkelsproeier. Deze tuinsproeiers laten hun straal in het rond gaan en zorgen er zo voor dat alles rond de sproeier gelijkmatig water krijgt. Vergis je niet in het bereik van een cirkelsproeier, een goede cirkelsproeier kan de 10 meter wel halen.

tuinsproeier cirkelsproeier

Multisproeier
Heel handig (ook voor mensen die niet kunnen kiezen) is de multisproeier. Dit is een veelzijdige tuinsproeier die zowel in rechthoeken als in cirkels kan sproeien. Een zwenksproeier en cirkelsproeier in één dus. Ook deze multisproeiers worden door Hozelock, Gardena en Skandia gemaakt, en ze zijn niet veel duurder dan de andere tuinsproeiers.

tuinsproeier multisproeier

Voordelig online een tuinsproeier kopen

Kijk bij de tuinwinkels om goedkoop online een tuinsproeier te kopen. Of hieronder bij de specialisten van het TuinslangCenter.

Tags: Gazon, Tuingereedschap, bewatering