FANtv-nl-logo-mobile

Hoe interessant is een grasmaaier met accu?

Handgrasmaaiers kom je steeds minder tegen. Tegenwoordig zijn de meeste grasmaaiers elektrisch. Maar dat betekent niet dat je niet meer hoeft te kiezen. Want nu moet je besluiten of je gaat voor een grasmaaier met accu of met een stekker.

Het voordeel van een accu-grasmaaier is duidelijk. Met deze elektrische grasmaaier heb je volledige bewegingsvrijheid. Je hoeft niet continue een stroomsnoer in de gaten te houden en hoeft ook niet in de buurt van een stopcontact te blijven. Maar een accu-grasmaaier heeft ook nadelen.

grasmaaier accu

Nadelen accu-grasmaaier
Ten opzichte van een gewone elektrische grasmaaier wil de motor wel eens iets minder krachtig zijn, dit om de accu te sparen. Maar vervelender is dat je met zo'n accu-grasmaaier niets meer kan als de accu leeg is. Je zal hem eerst moeten opladen. Let dus heel goed op de accu-duur als je een accu-grasmaaier koopt. Ook de oplaadtijd van de accu is in zo'n geval erg belangrijk.

En dan is er nog het nadeel van de prijs. Alles met een accu is duurder, en dat geldt ook voor een grasmaaier. Als voorbeeld: Voor een Bosch Rotak 32 met snoer betaal je zo'n 100 euro. De accu-versie kost in dezelfde winkel ongeveer 290 euro. En zo verhouden de prijzen zich over het algemeen!

Wil je een goede keuze maken van een elektrische grasmaaier gebruik dan de productvergelijker van CoolBlue (kijk bij de grasmaaiers). Daar vind je alle informatie en een goed advies.

Tags: Gras, grasmaaiers