FANtv-nl-logo-mobile

  • FANtv
  • Woon
  • Er wordt massaal gewisseld van energieleverancier

Er wordt massaal gewisseld van energieleverancier

Nederlanders wisselen massaal van energieleverancier. In 2012 stapten 1,8 miljoen gezinnen over naar een andere energieaanbieder. Dat heeft de branchevereniging Energie-Nederland bekend gemaakt.

energiekosten

Het aantal overstappers is nog nooit zo groot geweest. De reden van al deze wisselingen is duidelijk. De ernergiemarkt is enorm in beweging en prijzen verschillen sterk. Bovendien geven leveranciers van stroom en gas hoge kortingen aan nieuwe klanten. Door te wisselen van aanbieder kun je honderden euro's per jaar besparen. Deze besparing kan wel oplopen tot 650 euro per jaar.

online adverteren www.m4n.nl

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Waar je je stroom en gas koopt is voor de kwaliteit niet belangrijk. Het is altijd hetzelfde gas en stroom dat je krijgt. Het maakt voor de stroom die je krijgt ook niet uit of je groene of grijze stroom gebruikt. Het wisselen van aanbieder van energie is slechts een administratieve formaliteit. Het bepaalt slechts van wie je de rekening krijgt en wat je betaald. De daadwerkelijke levering gebeurt door de netwerkbeheerder en die blijft altijd gelijk, want dat is de beheerder van het leidingennet in je wijk.

Je kunt bij energie dus altijd voor de goedkoopste aanbieder kiezen, en dat maakt het kiezen makkelijk. Vooral omdat je de prijzen via internet makkelijk kunt vergelijken. Voer bij EasySwitch je postcode en (geschat) verbruik in, en je weet precies wat je bij welke energieleverancier betaalt.