FANtv-nl-logo-mobile

Bathtime

In dit huis was de badkamer van de ouders toe aan een opknapbeurt. Het is een redelijk kleine en donkere ruimte. Creatieve oplossingen brachten licht en ruimte.

Voor deze badkamer hebben we ervoor gekozen de houten planken, die aan de buitenzijde van het huis verticaal voor de raampartij zijn geplaatst, als uitgangspunt te nemen. De badkamer heeft een open verbinding met de slaapkamer van de ouders en wordt alleen door de ouders gebruikt. Daardoor mag de badkamer een chique uitstraling krijgen.

De verticale houten planken benadrukken de hoogte van de ruime. Om de breedte van de ruimte te benadrukken is ervoor gekozen tegelmatten met smalle tegels in horizontale lijnen te plaatsen. De hoek waar de douche is geplaatst, heeft de tegels in een lichte, beige tint en de nis waarin het bad is geplaatst, heeft dezelfde tegels in een donkere antreciet kleur. Deze donkere kleur is ook gebruikt voor de grote tegels (60 x 60 cm) van de vloer.

badkamer

De ruimte heeft van zichzelf allemaal rechte hoeken. Alle gebruikte sanitair heeft ronde vormen en is allemaal afgewerkt met smalle, verticale stroken hardhout, in het verlengde van de planken voor het raam. Ook het open kastje voor de handdoeken heeft dezelfde houten plankjes.

De planken, die aan de buitenzijde van het huis voor de raampartij geplaatst zijn ter bevordering van de privacy, nemen wel veel licht weg. Vandaar dat er boven het bad een grote spiegel geplaatst is, die het licht van het tegenoverliggende raam weerkaatst. Hierdoor wordt de badkamer een stuk lichter en ruimer. In de spiegel zijn van tevoren vier gaten uitgeboord, zodat er twee planken tegen de spiegel gemonteerd konden worden, waarvan het lijkt of ze uit de spiegel komen. Deze planken zijn ideaal voor het neerzetten van alle badbenodigdheden.

Op het wandje tussen de doorgang en de ramen komen ook twee van deze planken, zodat je ook bij de wasbakken je spullen bij de hand kunt houden.De wasbakken hebben een houten onderbouw gekregen en zijn voor het raam geplaatst. Om het uitzicht en het licht niet te belemmeren, zijn er geen spiegels voor het raam bevestigd. Wel zijn er twee scheerspiegels op de kozijnen gemonteerd, om toch iets van een spiegel boven de wasbakken te hebben. Deze hebben natuurlijk een beperkt spiegelend oppervlak, maar voor een groter spiegelbeeld is de spiegel boven het bad uitermate geschikt.

De tegels zijn afgewerkt met glanzend chromen strips en in het verlengde daarvan zijn ook de spots van glanzend chroom, net als de handdoekradiator en de accessoires. De combinatie van dit alles zorgt voor de gewenste chique uitstraling.

 

 

De ruimte heeft van zichzelf allemaal rechte hoeken. Alle gebruikte sanitair heeft ronde vormen en is allemaal afgewerkt met smalle, verticale stroken hardhout, in het verlengde van de planken voor het raam. Ook het open kastje voor de handdoeken heeft dezelfde houten plankjes.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl