FANtv-nl-logo-mobile

Tips voor een kindveilige badkamer

Veel ongelukken met kinderen gebeuren thuis in de badkamer. Daarom hebben we hier wat tips voor je om de badkamer wat kindveiliger te maken. Het gaat hierbij vaak om kleine aanpassingen die de badkamer een stuk veiliger maken voor kleine kinderen, maar ook voor volwassenen.

Antislip-matten en antislip-stickers
Veel ongelukken in de badkamer, bij kinderen maar ook bij volwassenen, gebeuren door uitglijden. Antislip-matten en antislip-stickers zijn hiervoor de oplossing. Plaats deze op de vloer maar ook in het bad en in de douchecabine. Voor bad en douche zijn antislip-stickers een voor kinderen leuke oplossing. Er zijn namelijk hele leuke speelse stickers te koop die voorkomen dat je uitglijdt.

antislip-stickers-veilige-badkamer-kinderen

Thermostaatkraan
Een wat grotere uitgave, maar wel een heel belangrijke voor de kindveiligheid is een thermostaatkraan. Met een thermostaatkraan voorkom je dat het kindje zelf de kraan opendraait en warm water over zich heen krijgt. Of dat iemand per ongeluk onder een veel te hete douche stapt.

Badstoeltje
Voor een baby is een badstoeltje erg veilig in bad. Dit is een stoeltje waarin de baby zit als hij of zij in bad zit. Doordat de baby niet uit het stoeltje kan, kan deze ook zijn hoofd niet onder water steken. Maar let op, laat ook met een badstoeltje een baby nooit alleen in de badkamer!

veilige-badkamer-kinderen-babystoeltje

Gevaarlijke voorwerpen en spullen
Laat geen voorwerpen in de badkamer rondslingeren die gevaarlijk voor een klein kind. Denk daarbij aan een schaar of haarspelden, maar ook aan waspoeder of parfum. Dat eerste ziet er uit als de suiker op de poffertjes, het tweede als een leuk klein flesje limonade.

Tags: badkamer, kinderen