FANtv-nl-logo-mobile

Regendouche tips

Steeds vaker kiezen mensen voor een regendouche in hun badkamer. Dat is niet vreemd want een regendouche geeft een gevoel van luxe en is heel ontspannend. En een regendouche is zo geplaatst.

Voor een regendouche is geen verbouwing nodig. Je kunt hem in de meeste badkamers zo plaatsten. Je moet alleen met een aantal zaken rekening houden.

regendouche tips

Het waterverbruik

Een regendouche wordt niet voor niets ook wel stortdouche genoemd. Er komt best veel water uit. Je warmwater voorziening moet hier wel op berekend zijn, tenminste als je lekker warm wilt douchen. Let er dus op of de capaciteit van je ketel of geiser voldoet aan de minimum eisen die de stortdouche stelt. Bij de meeste moderne ketels zal dat geen probleem zijn, maar bij oudere ketels of kleine ketels met een lage capaciteit is dat een punt van aandacht.

Tip: Kies voor een ecologische regendouche. Deze verbruikt veel minder water. Daardoor is er minder warm water nodig. Dat stelt minder eisen aan je warm watertoevoer en bespaart bovendien geld aan energie en water.

De waterafvoer
De toevoer van water is een puntje, maar ook de afvoer. Het lijkt onbelangrijk, en is vaak ook geen probleem, maar het afvoerpuntje moet wel de hoeveelheid water kunnen afvoeren die via de regendouche naar beneden komt.

regendouche

Het plaatsen
Hoe je een regendouche plaatst hangt af van je wensen en van de douche zelf. Er wordt geadviseerd om minimaal 210 centimeter als hoogte aan te houden want je hebt het meeste profijt van een regendouche als deze een stuk boven je hangt. Hou er rekening mee dat de regendouche zelf ook enige hoogte in beslag neemt, tenzij je hem in het plafond inbouwt.

Goedkoop een goede regendouche kopen
Kijk bij de aanbevolen badkamerwinkels voor de mooiste regendouches tegen lage prijzen.

Tags: badkamer, douche