FANtv-nl-logo-mobile

Zijden bloemen

Bij zijde denk je meestal aan oubollig en antiek. Maar tegenwoordig mag het weer en is zijde allesbehalve kitsch. Zijden bloemen en planten kun je heel mooi combineren met natuurlijke materialen.

Langdurige decoratie 
Decoraties zijn er in vele vormen en maten en blijven van begin tot het eind even fraai. Zijden bloemen zijn ideaal voor als je weinig thuis bent. Je hoeft ze immers geen water te geven, je hebt geen last van uitgebloeide bloemen, schimmels of beestjes. Een ander voordeel is dat ze langdurig mee gaan.

Verder zijn zijden bloemen en planten niet gevoelig voor licht en ideaal voor in een tweede woning of caravan. Natuurlijk trekken zijden bloemen stof aan, vaak kun je dit eenvoudig verwijderen met een plumeau.

En ook als je allergisch bent voor bloemen of planten is dit een ideale oplossing. Kunstbloemen en planten hebben een lange levensduur en vragen weinig tijd aan onderhoud. Daarom zijn de kosten laag.

Zijde was in de Middeleeuwen zelfs kostbaarder dan goud. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Je realiseert het je misschien niet, maar als je iedere week een mooi boeket koopt ben je ook veel geld kwijt.

Zijde is afkomstig van de zijderupsvlinder. Wanner de rups cocon maakt dan produceert hij per minuut een zijdedraad van ongeveer 30 cm, dat lijkt veel. Maar om bruikbaar garen te krijgen heb je 6 tot 30 draden nodig. Daarom is zijde niet goedkoop. Er werden vroeger zelfs eitjes van de zijderupsvlinder van China naar Europa gesmokkeld.

Zijden bloemen en planten blijven natuurlijk nep, maar vergeet niet dat ze puur ter decoratie en voor de sfeer zijn.

Meer informatie

 

Vergelijkbare artikelen