FANtv-nl-logo-mobile

Verbeterde robotstofzuigers en dweilrobots

Minder bekend dan de stofzuigerrobot is de dweilrobot. De kwaliteit van deze schoonmaakrobots was tot nu toe dan ook nog net om over naar huis te gaan schrijven. Dat lijkt te gaan veranderen met de nieuwe Scooba 450 dweilrobot van iRobot.

scooba-450-dweilrobot

Deze nieuwe dweilrobot is volgens de fabrikant drie keer effectiever dan hun eerdere dweilrobots. Een robotstofzuiger voert maar 1 handeling uit (zuigen), maar de dweilrobots zijn veel complexer. Deze moeten eerst de vloer vegen, daarna dweilen en tenslotte drogen. De iRobot Scooba 450 is dan ook een geavanceerd hulpje in de huishouding die 650 euro zal gaan kosten.

Nieuwe robot-stofzuigers
iRobot komt ook met nieuwe robotstofzuiger. Het gaat om een nieuwe Roomba 800 lijn die nog boven de bestaande robotzuigers van het merk worden geplaatst. Deze nieuwe robots hebben een aanmerkelijk hogere zuigkracht en de borstels zijn bij deze modellen vervangen door flappen van een soort rubber. Deze hebben minder onderhoud nodig. Ook hebben de Roomba 800 robotstofzuigers een veel grotere stofbak (goed voor tot 60% meer vuil) en een verbeterde accu.

robotstofzuiger

Deze nieuwe modellen komen op de markt als Roomba 870 (prijs: 630 euro) en de Roomba 880 (730 euro).

Vergelijkbare artikelen