FANtv-nl-logo-mobile

Bespaar energie met de doucheradio op waterkracht

Zingen onder de douche is niet aan iedereen besteed. Naar de radio luisteren echter wel. Met een speciale doucheradio kan dat wel heel voordelig.

Deze bijzondere radio werkt niet op batterijen, niet op elektriciteit, maar op waterkracht. Plaats het apparaat in je douche, zet de straal aan en geniet van de klanken van water en muziek.

waterkrachtradio

Douchen met een dynamo
Apparaten die op het stroomnet zijn aangesloten vormen een gevaar in je badkamer. Daarom is de doucheradio op waterkracht ideaal. En het apparaatje is gemakkelijk te monteren. Je plaatst hem tussen de kraan en de douchekop. Het water dat door de doucheslang stroomt, stroomt zo ook door de radio heen.

In de radio zit een turbine die je kan vergelijken met de dynamo op je fiets. De kracht van het water wordt omgezet in energie en voilà: de muziek begint te spelen. In de doucheradio zit ook een oplaadbare batterij. Daardoor kan de radio nog een tijdje blijven spelen als je de douche hebt uitgezet.

Vergeet de timer niet
Je kunt op veel manieren energie besparen in de badkamer. Draai bijvoorbeeld de kraan dicht onder het tandenpoetsen. Zo verspil je geen water. Haal de opladers van elektrische tandenborstels uit het stopcontact. Opgeladen tandenborstels gaan gemakkelijk een paar dagen mee. Isoleer je badkuip, zodat het water langer warm blijft en probeer korter te douchen. Met de radio aan vergeet je echter al snel hoe lang je aan het douchen bent. Misschien moet je daarom ook maar een timer in de badkamer monteren. Loopt deze af, dan is je douchebeurt voorbij.

Vergelijkbare artikelen