FANtv-nl-logo-mobile

Altijd bij de tijd met radiogestuurde klokken

Heb je er een hekel aan dat je klok regelmatig niet op tijd staat? Neem dan een radiogestuurde klok. Die staan namelijk altijd exact op tijd!

Een radiogestuurde klok is een klok die continue controleert of hij wel op tijd staat en zichzelf indien nodig op de juiste tijd zet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een atoomklok die een signaal met de juiste tijd uitzendt. Een radiogestuurde klok beschikt over een radioontvanger die dit signaal kan ontvangen. Een radiogestuurde klok wordt ook wel zendergestuurde klok genoemd.

atoomklokken

In het Duitse Mainflingen staat een atoomklok waarvan het signaal in Nederland te ontvangen is. Het bereik van de zender bedraagt namelijk 1500 kilometer. Veel radiogestuurde klokken in Nederland halen hier de juiste tijd vandaan, maar ook horloges, verkeerslichten, schakelaars en andere apparaten die op tijd moeten staan beschikken vaak over een ontvanger die van deze atoomklok de juiste tijd ontvangt.

zenderklok

Ideaal, een klok die er zelf voort zorgt dat hij altijd op tijd staat, en die zichzelf aanpast aan de zomertijd en de wintertijd. Radiogestuurde klokken en wekkers zijn te koop bij Fonq. Het betreft zowel digitale als analoge klokken. Maar ook andere goede klokkenwinkels hebben mooie radiogestuurde klokken in hun collectie.

Tags: Wanddecoratie, klokken