FANtv-nl-logo-mobile

Nest intelligente thermostaat. Gratis bij Essent.

Intelligente termostaten worden steeds vaker gebruikt. Dat is niet vreemd, want het zijn handige apparaatjes die zorgen voor een huis dat altijd comfortabel verwarmd wordt op de momenten dat dat nodig is, en die bovendien veel energie(kosten) kunnen besparen.

Een heel mooie en slimme thermostaat is de Nest. Deze intelligente kost je niets want hij wordt cadeau gegeven bij een aantal abonnementen van Essent. Deze energiemaatschappij rekent ook nog eens scherpe tarieven voor stroom en gas dus de Nest maakt het erg interessant om over te stappen naar Essent als energieleverancier.

nest-intelligente-thermostaat-essent

Maar wat kan de Nest precies? Ten eerste is het een zelflerende thermostaat. Zet je iedere dag rond negen uu de thermostaat een graadje hoger? Dan kan de Nest dat voortaan zelf voor je regelen. En zo zijn er meer gewoontes waarvan de Nest kan leren. De Nest leert van je voorkeuren en past zich aan je dag- en nachtritme aan.

Maar deze intelligente thermostaat kan meer. De Nest beschikt over sensoren en kan dus meten of je thuis bent of niet. Dit betekent dat je de slimme thermostaat de opdracht kunt geven je huis alleen te verwarmen als iemand daadwerkelijk thuis is. Ben je een weekendje weg of een avondje uit, dan wordt het huis niet of minder verwarmd, zonder dat je dat van tevoren hoeft in te programmeren. Zo wordt je huis nooit onnodig verwarmd en dat scheelt op jaarbasis natuurlijk een enorm bedrag aan energiekosten.

Maar wat als je onderweg bent naar huis en een lekker warm huis wilt binnenstappen? Ook geen probleem, want met je telefoon, tablet of computer kun je van afstand de temperatuur verhogen, verlagen of instellingen van de Nest aanpassen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een verbinding tussen de intelligente thermostaat en internet. Dit kan draadloos via WiFi. Als je thuis een WiFi-netwerkje hebt kun je de Nest thermostaat daar gewoon in opnemen.

Kortom, de Nest is een wel heel handige thermostaat voor je huis. En helemaal gratis bij een aantal Essent abonnementen. Hier lees je er alles over. De Nest is alleen op deze manier in Nederland verkrijgbaar.

nest-thermostaat-essent

Vergelijkbare artikelen