FANtv-nl-logo-mobile

Een zelfgemaakte buitenkeuken

Deze keer maken we een strakke onderhoudsvrije tuin met een prachtige buitenkeuken. Tijdens de klus zijn vooral natuurlijke materialen gebruikt. De bewoners houden van strak, dus bij de bouw van de buitenkeuken en het aanleggen van het terras is hier rekening mee gehouden. 

De kolommen van de buitenkeuken zijn gemaakt van vier palen van Azobé met daartussen rabatdelen van Western Red Cedar. Deze houtsoort is goed bestand tegen weersinvloeden. De schroten zijn van vurenhout. Om in de stijl van de buitenkeuken te blijven is de schutting van hetzelfde hout gemaakt als de overkapping. De bewoners wilden een onderhoudsvrije tuin, daarom is rondom de keuken kunstgras gelegd.

Voor de verkoeling
De bewoners hebben een groot terras gekregen. Om gezellig met vrienden of familie te eten, is gekozen voor een robuuste tafel van sloophout. Onder de tafel is een langwerpige vijver aangelegd. Als je aan tafel zit, kun je lekker met de voeten in het water poedelen. Dit werkt lekker verkoelend tijdens de warme zomermaanden.

De vijver is opgebouwd uit betonnen L-elementen met daaromheen natuurstenen bestrating. Het resultaat is een strakke, moderne vijver. Helemaal in de stijl van de bewoners. De buitenkeuken is gebouwd aangrenzend aan het terras. De keuken staat onder een overkapping, zodat je ook bij slecht weer toch lekker kunt koken. In de werkplaats is het keukenblok gemaakt.

Natuurlijke materialen
De hele tuin is een combinatie van natuurlijke materialen. De buitenkeuken en het terras hebben daardoor een strakke uitstraling gekregen. Ondanks dat de tuin helemaal af is, is deze nog wel een beetje 'kaal'. Met diverse accessoires kun je de buitenkeuken en de tafel op verschillende manieren stijlen. De basis is hout met natuursteen, vrij rustig dus. Je kunt er voor kiezen om die sfeer te houden en het in te richten met natuurlijke tinten, zoals wit en zwart.  

  

Maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op bijvoorbeeld een Oosters tintje. Bij het aankleden is gekozen voor kleurtinten zoals blauw, bruin en rood. De Boeddha's mogen niet ontbreken bij deze stijl. Zoals je ziet, kun je vele kanten op met deze buitenkeuken.

Tags: buitenkeuken

Vergelijkbare artikelen