FANtv-nl-logo-mobile

Steen in de keuken is ijzersterk

Keukenbladen van steen zijn helemaal terug van weggeweest. En dat is niet zo raar, want steen is krasvast, stootvast, niet poreus en hittebestendig. Het is nu ook mogelijk om je stenen keukenblad te voorzien van een full colour print.

Een ander groot voordeel van steen is dat vlekken van bijvoorbeeld wijn er niet in kunnen trekken. Vooral in de keuken is dat heel erg handig. De CeasarStone, een composietsteen, is zo'n soort steen die je heel goed voor je keukenblad kunt gebruiken.

Composietsteen
CeasarStone is een hoogwaardige composietsteen uit Israel dat bestaat uit kwartskorrels en een polyester bindmiddel. Door toevoeging van een kleurenpigment van twee componenten wordt het mengsel gemaakt. Zo kun je dus voor zowat iedere kleur keukenblad kiezen.

Productieproces
Maar voordat het echt keukenbladen zijn, moet er nog veel gebeuren. De steenplaten worden zo gezaagd dat er zo weinig mogelijk restafval overblijft. Vervolgens maakt een speciale machine de uitsparingen in het blad voor bijvoorbeeld een kookblad, kraangat en een spoelbak. Doordat het materiaal helemaal gesloten is, kunnen de vlekken van bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn of bietensap er niet intrekken.

Functioneel en praktisch
Tot slot krijgen de bladen een strakke, vlakke rand of krijgt het een mooie waterkering zodat het water niet van het blad af loopt. Kortom, CaesarStone is functioneel en praktisch in de keuken omdat het bij iedere stijl keuken en interieur past.

Full color print
Sublimo is een ander soort steen voor in de keuken. Sublimo is nieuw. Door voor deze steensoort te kiezen kun je je keukenblad voorzien van een full colour print. Door de print te sublimeren verbindt de inkt zich met het composietsteen en ontstaat er een uniek keukenblad. Sublimo heeft dezelfde eigenschappen als CaesarStone.

Tags: keuken,, aanrecht