FANtv-nl-logo-mobile

Keukenmachines. Allrounders in de keuken

Deeg kneden, patat snijden, sauzen mixen, fruit uitpersen, met een keukenmachine (ook wel food processor genoemd) kun je zo'n beetje alles. Een echte alleskunner in de keuken.

Maar kijk uit. Lang niet alle keukenmachines hebben al deze mogelijkheden. Wat dat betreft is er veel verschil in keukenmachines.

keukenmachine

De basisfuncties van keukenmachines zijn hakken en mixen. Ook eenvoudige goedkope keukenmachines kunnen deze werkzaamheden voor je verrichten. Maar je hebt uitgebreidere (en helaas ook duurdere) keukenmachines waarmee nog veel meer mogelijk is.

Kijk in het overzicht keukenmachines voor een overzicht van goede keukenmachines, hun prijzen en hun mogelijkheden.

Op veel keukenmachines vind je ook een blender. Een blender biedt je de mogelijkheden om te mixen en te pureren. Met een keukenmachine met blender heb je geen staafmixer nodig. Ook de citruspers wordt overbodig door veel keukenmachines. Je kunt er dan sinasappels en citroenen mee persen, en sommige keukenmachines beschikken zelfs over een sapcentrifuge. Ook het persen van bijvoorbeeld appels en wortels is dan mogelijk.

Rauw vlees malen kan als de keukenmachine over een vleesmolen-fucntie beschikt. Met keukenmachines die dit hebben (helaas niet zoveel) kun je zel gehakt of worst maken.

Kortom, een goede keukenmachine een echte allrounder op kookgebied. In het bovengenoemde overzicht en bij de beste elektronicawinkels vind je alle informatie.

Tags: koken, keukenapparatuur