FANtv-nl-logo-mobile

Koken met stoom

Koken met stoom is al een oude manier om voedsel te bereiden. Het is niet alleen smaakvol, maar ook erg gezond. En daarom is koken met stoom terug, in de vorm van moderne stoomovens.In de stoomoven kun je een hoop verschillende gerechten bereiden, zoals soep, vis, vlees, groente en vele voor-, hoofd- en nagerechten.Koken met de stoomoven heeft een aantal voordelen:
Koken met stoom is erg gezond omdat de vitaminen en mineralen bewaard blijven. Je kunt groente, vis en pasta allemaal tegelijkertijd bereiden zonder dat de geur van bijvoorbeeld de vis in de groente gaat zitten.


Het eten behoudt zijn volle smaak, dus in veel gevallen hoef je er zelfs geen zout meer aan toe te voegen. Ook droogt het voedsel niet uit en behoudt het de frisse en natuurlijke kleuren. Koken met de stoomoven is niet alleen lekker en gezond, het is ook een stuk sneller.


Soorten stoomovens:


Drukloze stoomoven
Met de drukloze stoomoven ben je verzekerd van een smaakvolle en gezonde maaltijd. Voor sommige deze stoomovens heb je geen vaste wateraansluiting nodig. Het apparaat heeft dan een separaat waterreservoir.


 


Hogedruk stoomoven
De hoge druk stoomoven heeft alle voordelen van de drukloze oven. Dankzij de temperatuur van 120°C, waarbij een druk van twee bar wordt opgebouwd, kunnen de kooktijden 50 tot 60% worden verkort.
 Combi-stoomoven
De combi-stoomoven werkt met droge hitte en vochtige damp. Deze oven heeft dezelfde eigenschappen als de drukloze stoomoven en heeft de functie hetelucht plus. Hiermee kun je droge en vochtige warmte zowel gelijktijdig als afzonderlijk van elkaar gebruiken en bijvoorbeeld knapperig brood maken of mals vlees met een knapperig korstje.


Stoomovens zijn via internet onder andere te koop bij BCC, Scheer en Foppen en Muppa,

Vergelijkbare artikelen