FANtv-nl-logo-mobile

Andere planten, een ander huis

Een andere sfeer in huis creëren kun je heel eenvoudig bereiken door planten. Zo tover je jouw woning in mum van tijd om.


Ga je voor een paar grote, stevige planten in grove, stoere potten om ruimte en rust te benadrukken? Of stort je je in de romantiek en leef je je uit met sierlijke tere plantjes met fijne wolk van pastelkleurige blaadjes? Dromerig, fris, stoer, grappig: met planten kun je alle kanten op. Het is de makkelijkste en leukste manier om jouw interieur in een handomdraai een heel nieuwe uitstraling te geven.

Retro
De zamioculcas is een ideal kamerplant voor in een retro-interieur. In een hoge pot heeft deze plant wel wat weg van een bundel pauwenveren. De zamioculcas wordt ook wel de kamerpalm genoemd. De bladeren zijn dik en leerachtig wat verraadt dat hij verwant is aan de vetplant.


De plant kan enorm uitgroeien maar maakt daar niet zoveel haast bij. Je kunt hem dus jaren op dezelfde plaats laten staan zonder dat hij te veel uitgroeit. Regelmatig verpotten doet hem goed en hij zal dan steeds nieuwe scheuten produceren. Als hij te groot dreigt te worden gewoon niet meer verpotten. Hoe meer ruimte de plant krijgt des te groter deze wordt.


Hertshoornvaren
Deze decoratieve en sterke varen heeft zachte, aaibare grijsgroene bladeren die doen denken aan een fier edelhertengewei. Door dit zachte uiterlijk past hij perfect bij trendy materialen als ribfluweel en tweed.


De hertshoornvaren houdt ervan om op een lekker warm plekje te staan. Eén keer in de week water geven, bij voorkeur door de plant te dompelen. Het natuurlijke beschermlaagje dat als een zachte waas over de bladeren ligt, geeft de plant zijn unieke uitstraling, dus afstoffen van de bladeren is uit den boze.


Een klassieker
De sansevieria is een klassieker die het best tot zijn recht komt in een moderne opvallende pot: de Sansevieria mag weer gezien worden. Deze van oudsher Belgische plant is op dit moment ook weer bijzonder populair. Niet alleen door de mooie vorm, maar ook omdat het een sterke en duurzame plant is. De plant is namelijk bijna niet dood te krijgen. 


Plaats de sensevieria niet in de felle zon, want hierdoor kunnen de tekeningen van het blad gaan vervagen. De plant heeft regelmatig water nodig, behalve in de winter, dan moet de plant vrij droog gehouden worden. De plant is zeer geschikt voor de woonkamer, omdat de plant goed tegen de droge kamerlucht kan.

Vergelijkbare artikelen