FANtv-nl-logo-mobile

Badkamer, ruimte vol mogelijkheden

Vroeger ging het er in de badkamer maar primitief aan toe. Je moest je tevreden stellen met een waskom en een pot. Dat is gelukkig al lang niet meer zo.

De badkamers van nu zijn werkelijk van alle luxe voorzien. We willen meer gemak en comfort. En het oog wil ook wat. Op het gebied van badkamers is er volop keus: baden, douchecabines, wastafels en toiletpotten. En dan nog de kleinere details: kranen, douchekoppen, badmatten, zeepbakjes en ga zo maar door. En niet te vergeten de tegels voor op de vloer en op de wand. Al deze producten zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Stap maar eens een winkel binnen die gespecialiseerd is op het gebied van badkamers, je zult ogen te kort komen.

            

Strak of nostalgisch
Voor mensen met een kleine badkamer is een bad-douchecombinatie een uitkomst. Om de badkamer een ruimtelijk effect te geven kun je kiezen voor een doorzichtige douchecabine. Erg handig is ook een verstelbare douchekop, zo kan iedereen lekker douchen en kunnen de kinderen er makkelijk bij. Heb je een grote badkamer, dan kun je het plafond boven het bad verlagen zodat er een intieme sfeer ontstaat.

De badkuip bepaalt door zijn omvang voor een groot deel de inrichting van je badkamer. Voor de klassieke inrichting kun je kiezen voor een nostalgisch bad, een badkuip op sierlijke leeuwenpoten bijvoorbeeld. Ben je meer voor de moderne uitstraling, kies dan uit één van de vele strak vormgegeven badkuipen. 

Vroeger waren alle baden van staal, tegenwoordig worden baden vaak van kunststof gemaakt. Een bad van staal voelt altijd koud aan, een bad van kunststof daarentegen heeft daar geen last van. Dit heeft als voordeel dat het water in je bad minder snel afkoelt.

Kranen 
Ook op kranengebied is er veel keuze. Moderne kranen met strakke ontwerpen zien we steeds meer in de badkamers terug. Maar ook de ouderwetse kruiskranen zijn nog erg populair. Een kraan wordt steeds meer aangepast aan de rest van de badkamer. Belangrijk bij het uitzoeken van een kraan is dat de kraan hoog genoeg wordt geplaatst en dat deze draaibaar is, zodat er genoeg ruimte is om je handen of gezicht te wassen. Kranen worden meestal gemaakt van glanzend of mat messing.

 

Accessoires
Voor de sfeer in je badkamer zijn er een hoop accessoires te koop. Met accessoires kun je de badkamer een heel ander uiterlijk geven. Kies bijvoorbeeld eens een keer voor een totaal andere kleur handdoeken en een bijpassende badmat en je zult zien dat je badkamer er meteen heel anders uit ziet. Een leuke plant in de badkamer misstaat ook niet. Daarbij moet je natuurlijk wel voor een plant kiezen die tegen vocht en warmte kan. Een ideale plant hiervoor is de orchidee. Deze plant heeft wel licht nodig, dus je moet wel een raam in je badkamer hebben. Verder doen mooie stukken zeep en kaarsen het ook altijd goed.

Tips bij de aanschaf van een badkamer

  • Kies bij de aanschaf van een wastafel een hoogte die bij je past. Er is niets vervelender om iedere dag met een kromgebogen rug boven de wasbak te moeten staan. 
  • Heb je moeite met het dichtdraaien van kranen? Kies dan voor een ééngreepskraan met een licht te bedienen hendel. Of een infraroodkraan die je kunt aanzetten zonder hem aan te raken. Komt de hendel ook niet onder het zeep te zitten. 
  • Kies voor een wandcloset met een waterbesparend systeem. Deze zijn voorzien van twee spoelknoppen - een grote en een kleine - die je gebruikt naar gelang de 'grootte van de boodschap'. Ook zijn er mogelijkheden om de stortbak te verkleinen. Daarmee bespaar je per spoelbeurt zo'n vijf liter water. 
  • Bij een instant wandcloset wordt het waterreservoir van je toilet achter een voorzetwand weggewerkt. Het is niet nodig om de voorzetwand over de gehele hoogte van je badkamer te maken. Daardoor behoudt je meer ruimte en heb je ook nog een mooie rand om allerlei accesoires op te plaatsen. 
  • Grote spiegels zorgen ervoor dat de badkamer ruimer lijkt. Een spiegelkast boven de wastafel is ook heel handig, zeker als deze voorzien is van verlichting en stopcontacten. Dit soort kasten zijn in allerlei kleuren en modellen te koop. 
  • Voor de badkamer zijn geglazuurde tegels zonder meer het meest geschikt. Bij ongeglazuurde tegels krijg je namelijk heel makkelijk last van kalkplekken omdat het vocht in de tegels trekt. Wil je eens heel iets anders in de badkamer? Kies dan voor hout of natuursteen op de vloer. 
  • Bij de wastafel krijgt de sifon (de afvoerbuis met de zwanenhals) ook steeds meer aandacht. In plaats van verstopt te worden in een kastje onder de wasbak, maakt de bijzondere vormgeving er juist een echte blikvanger van.
  • Kijk bij het gereedschap"_blank" rel="nofollow">sanitair voor alles voor de badkamee tegen lage prijzen.

 

 

Tags: badkamer